Cele mai mari organizatii Sindicale din Romania au decis declansarea conflictului colectiv de munca la nivel national din cauza faptului ca in doua luni de discutii cu partenerii din partea patronatelor, acestia nu au reusit sa ajunga la un acord intre ei.
Chiar s-au trezit si romanii ca muncesc prea mult pe un salariu de nimic? Ca ar trebui sa muncesti vreo doua trei vieti pe un salariu minim pe economie sa-ti iei o casa, in timp ce altii se imbogatesc peste noapte? Imi este greu sa cred ca vom fi solidari si ne vom alatura acestei decizii luminate cred eu...
Dupa cum spuneam in articolele trecute, ajungem sa muncim 10-12 ore pe zi pentru ce? Nici macar pentru 50% dintr-un salariu minim din Uniunea Europeana... dar avem preturi chiar mai mari decat in tarile mult mai bine dezvoltate... Suntem niste supravietuitori, dar oare cand o sa ne trezim? Cat vom mai putea indura fara sa spunem ceva?
Patronatele ofera un salariu minim de 480 lei... chiar poti trai decent cu acesti bani? Nu cred si nimeni nu-mi poate schimba aceasta idee, atat timp cat altii au zeci de mii de euro si nu le ajung... vor sa scoata si mai multi de pe spinarea noastra...
Cati sunteti dispusi sa luati parte la o asemenea hotarare? Mi-e greu sa cred ca vom fi solidari si vom reusi sa ne vindem munca cum trebuie... Cand o sa ne trezim si noi???
Poate peste prea multi ani... cand jumatate de tara va pleca acolo unde este apreciata... si va fi poate mult prea tarziu...

1 comentarii:

Exista un proverb "cine-mparte parte-si face". Anumite greve sunt facute doar pentru anumite persoane.
In Romania va mai cure multa apa pe Dambovita pana vom ajunge sa avem salarii decente, sa ne permitem casa, ...
In strainatate oamenii nu sunt proprietari, stau majoritatea cu chirie si isi permit. Chiar daca vor sa fie proprietari nu sunt preturile de la noi de pe piata, chiar de 5 ori mai mari decat valoarea lor reala.
Castiga pentru azi si economisesc pentru concedii, nu pentru case.
Investesc in medicina si cultura.
Muncesc 8-9ore pe zi si daca stau suplimentar la lucru sunt platiti.
In majoritatea firmelor straine se pune valoare pe factorul uman, care este pe primul loc, a inceput si la noi, dar in prea putine firme.
Asa ca si daca ne-am uni nu vom rezolva nimic atat timp cat la noi un om care munceste legal "tine in spate" 2.5 pensionari si nu se stie cati oameni care nu lucreaza / n-au lucrat niciodata, dar au certificate de oameni cu deficiente, de exp.
Traim intr-o tare in care s-a uitat ca tinerii sunt viitorul, si-i lasam pe olipmici sa plece.
Poate nici copii nostri nu vor putea schimba ceva, (pentru ca se produce mai putin decat se consuma), iar ce care vor sa faca ceva... "se duc la culcare" automat.
O sa ne trezim poate... peste vreo 100 de ani.
Si apropo nici din-colo nu stau cainii cu covrigi in coada. Tot mai bine-n tara mea.

Cristina.

8 noiembrie 2007 la 18:03  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire