8. Mult mai cunoscut...


Daca in poza trecuta era greu sa ne dam seama despre cine este vorba, aici cu siguranta toti stiti despre cine este vorba... Un personaj extrem de controversat, Albert Einstein nu s-a rezumat doar la fizica, domeniul in care a reusit sa modifice principiile universal acceptate pana la el. A oferit umanitatii si una din cele mai amuzante poze care il infatiseaza, aceasta fiind de atunci o muza chiar si pentru diverse imprimeuri pentru tricouri. Poza a fost facuta la data de 14 martie 1951 de Arthur Sasse.
Imaginea ascunde si parte nevazuta a unui mare om de stiinta... E foarte greu sa-ti imaginezi ca un om care a schimbat cursul lumii cu descoperirile sale, are momentele sale de copilarie...
Intotdeauna Albert Einstein a fost omul contrastelor si punctelor de extrem. Spunea intr-una din carti: “Nu pot concepe un Dumnezeu care-şi răsplăteşte şi pedepseşte creaturile sau are o voinţă de felul celei pe care o găsim în noi. Nici nu pot, nici nu aş vrea să concep că un individ supravieţuieşte morţii fizice; să îndrăgească astfel de gânduri sufletele slabe, din teamă sau egoism absurd. Eu sunt satisfăcut de misterul eternităţii, al vieţii şi de cunoaşterea unei mici părţi a structurii minunate a lumii existente, împreună cu eforturile devotate pentru înţelegerea unei părţi oricât de mici a Raţiunii care se manifestă în natură.” In aceeasi nota: “Vreau doar sa aflu ce principii dundamentale a urmat Dumnezeu in crearea Universului.Altceva nu ma intereseaza”.
Dupa cum spuneam mai sus ca este un om al extremelor, intr-o alta discutie Einstein lasa de inteles ca, nu are credinta in Dumnezeu, chiar daca el incearca sa inteleaga misterele care ne inconjoara:
“Este, bineînţeles, o minciună, ceea ce aţi citit despre convingerile mele religioase, o minciună repetată sistematic. Nu cred într-un Dumnezeu personal şi n-am negat niciodată aceasta, ci am exprimat-o clar. Dacă există în mine ceva care poate fi numit religios, atunci este admiraţia neţărmurită pentru structura acestei lumi, pe atât pe cât ştiinţa noastră o poate evidenţia”.
O lupta continua intre bine si rau, un contrast intre alb si negru, au scot la iveala de-a lungul timpului mari reusite si totodata cele mai frumoase realizari. Poate ca asta este cheia succesului, sa experimentezi lucrurile la extrem, ca in urma unei impartiri sa-ti iasa adevarul pur, real, asa cum este el... Ne limit
am de foarte multe ori la anumite prejudecati si temeri, ajungand sa ne traim viata inchisi de principii... Ajungem sa facem lucruri monotone si ne ingradim experientele de care putem avea parte intr-o viata de unul singur... Nu vom reusi niciodata sa realizam nimic, daca vom spune: “Eu nu pot!”, “Eu nu stiu sa fac asta!”, “Nu sunt in stare sa realizez chestia asta!”
Chiar credeti ca Einstein se astepta sa faca atatea descoperiri? In nici un caz, nu stia la 10 ani cel va astepta in viata si ca va ramane in istoria omenirii sute, poate chiar mii de ani... E alegerea fiecaruia daca ramane sau nu, un ANONIM...
Si cum bine mai spunea: “Doar două lucruri sunt infinite, universul şi prostia
umană, însă nu sunt sigur despre primul”. Prostia inca se dovedeste a sta in coasta universului in ceea ce priveste dimensiunea... Cu siguranta daca s-ar fi nascut acum, fraza asta ar fi sunat altfel, punand cele doua lucruri la egalitate...
Cumva ma insel eu si nu mai exista prostie in lume??? Ma poate contrazice cineva ?









1 comentarii:

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

29 iunie 2010 la 16:32  

Postare mai veche Pagina de pornire