Sunt momente in care ma gandesc... oare chiar traim intr-o tara a nimanui??? Nimeni nu poate face nimic spre a imbunatatii imaginea si statutul nostru de oameni? Ma crucesc cand vad cum fiecare isi urmareste doar interesele, in timp ce altii mor de foame pe la colturile blocurilor sau muncind pe camp pana la extenuare....
Mi-e rusine cateodata sa afirm ca traiesc in Romania... tara de care nu m-as desparti niciodata, lucru care in ultimul timp imi este pus dramatic la indoiala...
Daca in tara asta s-a ajuns sa cumperi un ministru cu palinca, caltabosi si eventual daca ar mai fi nevoie si o masina... dar aia deja era un bonus treburile se fac doar cu o mica atentie... Mai mult de atat puteam sa ne facem de ras, sa ni se demonstreze pentru a mia oara de cine suntem condusi?
Da se poate si mai rau...
Din pacate se poate sa ne facem mai rau de ras si nu numai la noi in tara... Dupa cum spuneam ca unii mor de foame prin tara asta sau poate ca e o dexteritate dezvoltata pentru supravietuire... Trei pugilisti romani au reusit sa ne "ajute" cu inca o bila neagra, fiind prinsi in Chicago in timpul campionatului mondial de amatori,
furand dintr-un magazin...
Cei trei au fost exclusi pe viata din activitatea sportiva... dar ramane intrebarea... oare atat de mare era "foamea" de bani incat sa-ti risti o viata de antrenamente si munca??? Sau prostia unora depaseste limitele imaginatiei mele?
Nu stiu ce sa mai cred... nu stiu ce sa mai simt... nu ma pot gandi decat la celebra replica a lui Mircea Badea : "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!"... imi place sau nu ii dau totala dreptate si ma gandesc: oare azi la ce sa ma mai astept?

1 comentarii:

Nu doar la noi se intampla astfel de lucruri, dar la noi se mediatizeaza pentru ca avem tehnologia necesara.
Cei trei pugilisti, asa cum spune si sotul meu au fost inscenati. De ce nu au furat atunci cand nu aveau dupa ce bea apa? De ce ade-abis acum cand au un salariu. De ce nu investigheaza nimeni.
La noi intai ii dai omului in cap, iar dupa ce vezi ca ai gresit nu mai apar scuzele. Jegul nu-l mai curata nimeni din pacate.
La faza cu palinca nu s-au uitat vremurile de mult apuse cand dadei cate un sapun femeii de la alimentara pentru niste "tacamuri". iar obiceiul sper eu sa moara treptat cu generatia noastra care nu prea accepta sa dea spaga peste tot. Cred ca am inteles cu totii ca-i platim de doua ori.
Din pacate romanii nu stiu sa se apere, doar sa acuze fara a avea dovezi. Eu sper ca socitatea sa nu se imparta in doua clase sociale: saraca si bogata, dar spre asta vom ajunge, daca nu ne vom trezi la timp.

10 noiembrie 2007 la 10:19  

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire